Skip to main content

De gemeenteraad heeft op 18 juni 2024 ingestemd met het opstellen van een gebiedsvisie voor Breekland 2 in Oudkarspel. Met de gebiedsvisie wordt onderzocht of bedrijventerrein Breekland kan worden uitgebreid met het terrein dat nu tussen Breekland en het Diepsmeerpark ligt.

Bedrijfsgrond beperkt beschikbaar in de regio
Uit onderzoek blijkt dat er binnen de regio Alkmaar de komende tien jaar veel nieuwe grond nodig is voor bedrijven, omdat er behoefte is aan werklocaties. Daarnaast blijkt dat nieuwe bedrijventerreinen het beste kunnen aansluiten op bestaande structuren. Dijk en Waard wil ervoor blijven zorgen dat kleine en grotere bedrijven zich binnen de gemeente kunnen vestigen of verhuizen (dit sluit aan bij de uitgangspunten van de Strategische omgevingsvisie Dijk en Waard). Toch hebben we ook hier te maken met beperkte grond voor werklocaties.

Breekland 2 logische werklocatie
Naast de grond op Breekland (fase 1) is ook de grond op bedrijventerrein de Vaandel Midden bijna volledig uitgegeven. Er is urgentie om bestaande werklocaties uit te breiden of nieuwe in ontwikkeling te nemen. Breekland 2 is een logische locatie voor de regio. De ontwikkeling van nieuwe bedrijventerreinen heeft tijd nodig. Daarom starten we nu met een gebiedsvisie.

Aansluiten op huidige kaders
In het kader van de Strategische omgevingsvisie Dijk en Waard wordt bij deze gebiedsvisie Breekland 2 ook onderzocht waar het ruimtegebruik (mogelijk dubbelruimtegebruik) kan worden toegepast. De visie dient antwoord te geven op de programmering en fasering, om zo in het landschap tussen het Diepsmeerpark en Breekland te komen tot een ruimtelijke verbetering.

×

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met accountmanager Nathalie de Groot – Slotman, tel: 06 – 22038946

Direct contact